Nieuws

Vogels bijvoeden op basisscholen tijdens de winterdagen

Met een donatie op zak van WELKOOP Heerenveen gaan vrijwillger Rolf en bestuurslid André van vogelwacht Sintjohannesga-Rotsterhaule E.O. 16-2-2021 samen met de schoolkinderen op hun schoolpleinen aan de slag gegaan om de natuur een handje te helpen. De vogels in onze omgeving kunnen wel een handje gebruiken in deze koude dagen, daarom gaan we ze bijvoeden met een veelzijdig menu. We voeren zaden, (ongezouten)pinda's en vetbollen, maar ook rozijnen ,meelwormen en fruit. 

Een mooie metalen voederstandaard werd door WELKOOP(Heerenveen) per school beschikbaar gestelt! Wauw! wat een mooi gebaar. De diversiteit aan voer werd door de VW aangekocht bij de WELKOOP.

Samen met de kinderen én docenten werd op de pleinen een geschikt plek in de luwte gevonden. Het liefst natuurlijk een plekje waar de kinderen er vanuit de klas ook zicht op hebben! Kleine moeite , groot plezier voor de kinderen én voor de vogels!

Mocht het voer op raken, dan is er op de scholen een pakket achter gelaten zodat de kinderen de komende weken de bijvoedstandaard kunnen bijvullen uiteraard! Tzt zal de VW de standaards weer ophalen en opslaan voor gebruik in de toekomst.

WELKOOP MEGA BEDANKT! 

 

Lid worden van onze vogelwacht

Nu lid worden