Nieuws

Nieuws

Vogelwacht Sint Johannesga-Rotsterhaule e.o. probeert met regelmaat nieuws op haar website te plaatsen. Zo proberen we iedereen in ons wachtgebied te informeren over alles wat met (weide)vogels te maken heeft. Wilt u meer weten over (weide)vogelbescherming? Neem dan contact met ons op.

De nationale tuinvogelteldag komt er weer aan! Jij doet toch ook mee?

De Nationale Tuinvogeltelling wordt sinds 2001 georganiseerd door Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek Nederland. Tel op vrijdag 28, zaterdag 29 of zondag 30 januari 2022 één keer een half uur de vogels in uw tuin of op uw balkon. Vliegen de vogels alleen maar over uw tuin? Die tellen niet mee.

Lees meer

Steun onze vogelwacht via Rabo ClubSupport

De Rabobank versterkt clubs met kennis, netwerk en geld. Dat is goed voor de vereniging en geweldig voor de buurt en leden. Als Rabobank-klant beslis jij mee welke clubs ze dat steuntje in de rug geven.

Lees meer

Beknopte uitleg gebruik registratieapp

Tijdens het zoeken , vinden ,markeren en beschermen van honderden nesten wordt binnen onze vogelwacht gebruik gemaakt van de BFVW-registratieapp. Deze vind je op www.bfvwregistraasje.frl. Het kan te velde gebruikt worden middels de mobiele telefoon. Ook kan deze vanuit huis gebruikt worden met een computer. Registratie van nesten te velde met de telefoon is binnen een minuut geregeld. De latere gegevens per nest goed bij houden is makkelijker vanaf te computer thuis te doen. 1 om verstoring in het land te voorkomen. 2 omdat je op de computer veel sneller de administratie van meerdere nesten en vogelsoorten kan afronden.

Lees meer

Lid worden van onze vogelwacht

Nu lid worden